VERGANKELIJKHEIDSDAG 2020

Morgen Uitvaart staat stil bij Vergankelijkheidsdag (22 september)

Op 22 september wordt voor de tweede keer Vergankelijkheidsdag gehouden! Na het succes van vorig jaar zal Morgen Uitvaart hier weer aandacht aanbesteden.

Op Vergankelijkheidsdag staan we stil bij onze sterfelijkheid. De sterfelijkheid van jezelf, van je partner, van je kinderen, van je ouders en/of van alle andere lieve, unieke, prachtige mensen om je heen. Want waarom zouden we wachten met ‘stil te staan bij je sterfelijkheid?’.

Op deze dag kun je bijvoorbeeld over uitvaartwensen praten, een wilsverklaring of testament laten opstellen. Je kan ook een toost op het leven uitbrengen met familie of vrienden, een brief schrijven aan je partner of kinderen of aandacht geven aan je bucketlist.  Bel iemand op die het moeilijk heeft vanwege het verlies van een dierbare óf breng een bezoek aan een (natuur)begraafplaats. En zo zijn er uiteraard nog vele andere dingen die je kan doen.

Morgen Uitvaart omarmt vergankelijkheidsdag. Enerzijds omdat het belangrijk is om in het nu te leven en te genieten van de alledaagse dingen en anderzijds om de dood uit de taboesfeer te halen. Denk bij leven alvast na over je afscheid. Of je nu blaakt van gezondheid of weet dat het einde nadert.

Natuurwandeling op 22 september

Dit jaar organiseert Morgen Uitvaart op Vergankelijkheidsdag een wandeling op Landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt in Beesd. Buiten het prachtige inspirerende landschap waar we doorheen wandelen, gaan we de dialoog met elkaar aan. We gebruiken hiervoor de “Kaartjes van Betekenis (vragen die er toe toen)”.

De vragen zetten aan tot het nadenken over diverse onderwerpen: van afscheid nemen tot uitvaart, van de kijk op het hiernamaals tot de houding waarmee men in het leven staat.

We verzamelen om 10.00 uur op het landgoed. De wandeling zal ongeveer één uur duren.  Na de wandeling sluiten we gezamenlijk af onder het genot van een drankje.   Indien u interesse heeft om mee te gaan dan kunt u zich tot en met 20 september aanmelden door een e-mail te sturen naar info@morgenuitvaart.nl . We nemen dan contact met u op om u verder te  informeren.