VERGANKELIJKHEIDSDAG 2020

Morgen Uitvaart stond stil bij Vergankelijkheidsdag (22 september)

Op 22 september organiseerde Morgen Uitvaart voor de tweede keer een wandeling in de natuur ter gelegenheid van Vergankelijkheidsdag! Na het succes van vorig jaar kon dat niet uitblijven.

Vergankelijkheidsdag is een initiatief om stil te staan bij onze sterfelijkheid. De sterfelijkheid van jezelf, van je partner, van je kinderen, van je ouders en/of van alle andere lieve, unieke, prachtige mensen om je heen. Want waarom zouden we wachten met ‘stil te staan bij je sterfelijkheid?’.

Op vergankelijkheidsdag kun je bijvoorbeeld over uitvaartwensen praten, een wilsverklaring of testament laten opstellen. Je kunt dan ook een toost op het leven uitbrengen met familie of vrienden, een brief schrijven aan je partner of kinderen of aandacht geven aan je bucketlist, iemand bellen die het moeilijk heeft vanwege het verlies van een dierbare óf een bezoek brengen aan een (natuur)begraafplaats. En zo zijn er uiteraard nog vele andere dingen die je kunt doen.

Morgen Uitvaart omarmt vergankelijkheidsdag. Enerzijds omdat het belangrijk is om in het nu te leven en te genieten van de alledaagse dingen en anderzijds om de dood uit de taboesfeer te halen. Denk bij leven alvast na over je afscheid. Of je nu blaakt van gezondheid of weet dat het einde nadert.

Natuurwandeling 

Dit jaar kon men zich bij Morgen Uitvaart inschrijven voor een wandeling op Landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt in Beesd. Buiten het prachtige inspirerende landschap, leent de ruimte daar zich om met elkaar de dialoog aan te gaan op basis van vragen die aanzetten aan tot nadenken over diverse onderwerpen: van afscheid nemen tot uitvaart, van de kijk op het hiernamaals tot de houding waarmee men in het leven staat.