22 september 2020 is voor de tweede keer Vergankelijkheidsdag gehouden!

Na het succes van vorig jaar heeft Morgen Uitvaart hier ook dit jaar weer aandacht aan besteed.

Op Vergankelijkheidsdag staan we stil bij onze sterfelijkheid. De sterfelijkheid van jezelf, van je partner, van je kinderen, van je ouders en/of van alle andere lieve, unieke, prachtige mensen om je heen. Want waarom zouden we wachten met ‘stil te staan bij je sterfelijkheid?’.

Het is een dag om bijvoorbeeld over uitvaartwensen te praten, een wilsverklaring of testament te laten opstellen. Sommige mensen brengen een toost uit op het leven met familie of vrienden, of schrijven een brief aan hun partner of kinderen of geven aandacht aan hun bucketlist.  Anderen bellen iemand op die het moeilijk heeft vanwege het verlies van een dierbare óf brengen een bezoek aan een (natuur)begraafplaats. En zo zijn er uiteraard nog vele andere dingen waar deze dag zich uitermate goed voor leent.

Morgen Uitvaart omarmt vergankelijkheidsdag. Enerzijds omdat het belangrijk is om in het nu te leven en te genieten van de alledaagse dingen en anderzijds om de dood uit de taboesfeer te halen. Denk bij leven alvast na over je afscheid. Of je nu blaakt van gezondheid of weet dat het einde nadert.

Natuurwandeling

Dit jaar organiseerde Morgen Uitvaart op Vergankelijkheidsdag een wandeling op Landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt in Beesd. Buiten het prachtige inspirerende landschap waar we doorheen wandelden, gingen we de dialoog met elkaar aan. We gebruikten hiervoor de “Kaartjes van Betekenis (vragen die er toe toen)”.

De vragen zetten aan tot het nadenken over diverse onderwerpen: van afscheid nemen tot uitvaart, van de kijk op het hiernamaals tot de houding waarmee men in het leven staat.