Iedereen is uniek. Creëer daarom een setting en sfeer die het leven van de overledene echt weerspiegelt; een afscheid anno nu. Maar hoe zorg je er nu voor dat er ook echt een stukje warmte en persoonlijkheid terug komt in de ceremonie? Hieronder vind je een aantal elementen van een uitvaart waarmee je al snel een persoonlijke sfeer creëert.

De locatie

Je kunt de uitvaart organiseren in een uitvaartcentrum maar er zijn ook andere locaties waar je een herinneringsdienst kan houden die beter past bij de overledene. Er zijn tegenwoordig veel bijzondere locaties die open staan voor de uitvaart. Morgen Uitvaart werkt bijvoorbeeld samen met theaters, forten en landgoederen waar uitvaartdiensten plaatsvinden. Ook thuis in de tuin kan een afscheid plaatsvinden. Heb je zelf een locatie op het oog maar weet je niet of ze open staan voor een uitvaart? Geef het aan ons door, dan nemen we contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Kies een persoonlijke kist of wade

Als je eenmaal weet of je een kist of een wade wilt, dan zijn er ook daarna nog heel veel keuzemogelijkheden. Zo kun je qua kleur, materiaal  en uitstraling alle kanten op. Misschien heb je een fijn gevoel bij een ecologische wade of wil je liever een kist bedrukt met persoonlijke foto’s. Of wat dacht je van een gevlochten kist gemaakt van bamboe of wilgentwijgen? Voor meer inspiratie kijk bijvoorbeeld op www.doodskist.nl

 Bijzonder rouwvervoer

Rouwvervoer van de overledene gebeurt traditioneel met een rouwauto. Maar wist je dat er veel alternatieven zijn om de laatste rit anders in te vullen? Van uitvaartfiets, tot uitvaarttruck,  tot motor, tot loopkoets;  er is van alles mogelijk. Met de uitvaartbus kan een grotere groep mensen samen met de overledene naar de uitvaartlocatie reizen.

Door te kiezen voor vervoer dat bij de overledene past, maak je het geheel meteen een stuk persoonlijker.

Neem persoonlijke dingen mee

Door de locatie aan te kleden met persoonlijke dingen, krijg je meer sfeer en maak je het meteen ook meer persoonlijk. Of vraag je gasten iets kenmerkend mee te nemen.

Je kunt een symbool/kenmerk wat iemand heel erg typeerde verwerken in de ceremonie. Was iemand bijvoorbeeld gek op bloemen? Vraag je gasten om een mooie bloem mee te nemen. Zo betrek je ook je gasten meteen wat meer bij de ceremonie.

Serveer lievelingseten- en drinken

Ook de catering kun je afstemmen op iemands persoonlijke voorkeur. Naast koffie of thee kun je het drankje serveren wat iemand vaak dronk. Schenk dit aan je gasten en breng een gezamenlijke toast uit om iemand te herinneren. En ook met de hapjes kun je dit doen, dat is weer eens iets anders dan een plakje cake.

Live-muziek

Tijdens de uitvaartceremonie kun je de liedjes laten horen waar iemand erg van hield. Door te kiezen voor live muziek wordt het al snel wat intiemer. Er zijn muzikanten die ervaring hebben om op uitvaarten te spelen. Maar misschien kan ook iemand van de gasten wel een instrument bespelen? Kan bijvoorbeeld een (klein)kind  goed piano of gitaar spelen? Vraag hem dan om een bepaald lied te spelen.

Morgen regelt het afscheid anno nu dat bij je past. Leg je voorkeuren vast in ons wensenboekje.
Dit is aan te vragen via info@morgenuitvaart.nl