Vijftien jaar geleden stierf de moeder van een collega. Samen met mijn andere collega’s werden we uitgenodigd om naar de condoleance te komen. Deze vond plaats op een mooie zomeravond..

Afscheid op een bijzondere locatie

Tot onze grote verrassing was de condoleance buiten op een prachtig landgoed in Leerdam. De ondergaande zon zorgde voor een prachtige, ontspannen ambiance. We keken elkaar aan. Een uitvaart is toch vaak een droevige gebeurtenis met een plakje cake en een kopje koffie; dit leek wel een feestelijke afscheidsreceptie. Omdat het lekker weer was konden we in de tuin van het landhuis genieten van de mooie omgeving en dronken een lekker verfrissend biertje.

Eer het leven in stijl

Om acht uur werden we uitgenodigd om bij het podium in de tuin te verzamelen. Mijn collega en haar vader en zus hielden een korte speech over hun lieve moeder en partner. Daarna betrad tot ieders verrassing een band het podium. De band speelde een uur lang de favoriete nummers van haar moeder. Er werd gedanst, gelachen en gehuild. Wat een contrast met een standaard aula waar een kopje koffie en een plakje thee wordt geserveerd. Wat een mooi persoonlijk afscheid!

Afscheid nemen in alle rust

De familie had er voor gekozen om de (technische) crematie de dag daarna te houden in een klein besloten gezelschap. Steeds vaker wordt een condoleance en crematie niet meer op dezelfde dag gehouden omdat dit meer rust geeft.

Persoonlijk afscheid

Vijftien jaar geleden was dit een unieke gebeurtenis. Mijn collega en haar familie waren de tijd ver vooruit. Tegenwoordig komt het veel vaker voor dat bij een uitvaart van het gebaande pad wordt afgeweken, waardoor er een prachtige persoonlijke herinnering overblijft.

 

Morgen helpt u graag  een passend afscheid anno nu te regelen. Wij denken met u mee en geven u inspiratie om een persoonlijke uitvaart bij u in de regio te realiseren. In de komende blogs worden mooie uitvaartlocaties in de regio van de gemeenten Gorinchem, Molenlanden en Vijfheerenlanden aan u voorgesteld.

Neem contact met ons op