Morgen Uitvaart wensenbiekje

Een bijzonder afscheid anno nu

Het wensenboekje van Morgen Uitvaart is een praktisch hulpmiddel om mogelijke wensen voor uw uitvaart vast te leggen. In het boekje vindt u een aantal belangrijke vragen. Daarnaast staan er ook tips in over ‘hoe te handelen bij een overlijden’. Zo behandelen we de eerste stappen die gezet moeten worden voor een verklaring van overlijden.

Wilt u zich bij het beantwoorden van de vragen op onderdelen eerst beter oriënteren, maak dan gebruik van onderstaande links.

uitvaart regelen     uitvaart in tijden van corona    transparant in kosten

De vragen gaan uiteraard op de eerste plaats over ‘cremeren’ of ‘begraven’. Ook vragen over ‘al dan niet opgebaard’ en zo ja ‘waar’, ‘komen aan bod.
Verder: de keuze van een kist’, ‘vervoer’, ‘rouwkaarten’ , ‘condoleance’ enz. Op vragen waarbij u invult ‘geen voorkeur’ laat u kennelijk de keuze aan de nabestaanden. Daarmee geeft u hen het vertrouwen dat zij daar de invulling aan geven die past bij uw persoonlijke situatie.

Mogelijkheden in uitvaartkisten

In het wensenboekje vindt u ook een overzicht van de mogelijkheden voor de uitvaartkist. Naast diverse houtsoorten, kunt u ook de kist laten voorzien van een print. Ook een kist van gevlochten bamboe of een lijkwade behoren tot de keuzemogelijkheden.

Op de laatste pagina van het wensenboekje staan ook nog vragen over uw wensen ten aanzien van een grafmonument, de urn en de eventuele verstrooiing van de as.

Vanzelfsprekend kunt u ook nog allerlei niet genoemde onderwerpen in het wensenboekje vastleggen. Zo kunt u bijvoorbeeld vastleggen of u wilt dat er één of meerdere sprekers het woord mogen krijgen, door wie u de kist gedragen wilt hebben enz.

Het wensenboekje heeft een tweeledig doel

Het doel van het wensenboekje is tweeledig. Met het beantwoorden van de vragen kan uw uitvaart worden geregeld in overeenstemming met uw wensen, maar u ontlast met uw antwoorden ook uw nabestaanden. Als u onderstaand uw adresgegevens invult, sturen wij u het wensenboekje gratis toe.

    Waar mogen wij het wensenboekje van Morgen Uitvaart naartoe sturen?

    straat / huisnummer:

    postcode / woonplaats: